Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2010 10:18 - Малко информация за Румяна Желева -
Автор: stroiconsult Категория: Други   
Прочетен: 1311 Коментари: 0 Гласове:
1



 Цитат от  читател на Vesti.bg

Ето малко материал за оплаквачите на Р. Желева :
I - Началото
Желева е свръх-амбициозна кариеристка, родена в сивото блато на Нова Загора преди 40 г. в семейството на военен, завършила езиковата в Бургас - немски език. Преди 1989г. тя е приета в СУ - “Педагогика на пионерската и комсомолската дейност”, за да може да получи трамплин към партийна кариера, но специалността след 1989г. се преобразува (само на думи) в “Социална педагогика”. Видимо спадналите шансове за властова кариера я пренасочват към друга номенклатурна специалност в СУ - социология, където 2/3 от студентите до 1989г са деца на предани партийни кадри, готвещи се за управленска кариера в НРБ. Завършва „Социална педагогика” през 1994 г. През 1995г. завършва и социология в СУ, където ментор й става ченгето Кръстьо Петков, а топлата връзка със службите и подземния свят се поддържа и по линия на съпруга й - към онзи момент работещ за Мултигруп.

II - с Юри Аройо
През 1995 год. Румяна Желева (на крехката възраст от 26 години) „ненадейно” става член на УС на Национален Инвестиционен Фонд – НИФ „Труд” АД, който управлява огромни активи от масовата приватизация, през 1996 г. е вече член на Надзорния съвет на приватизационен фонд „Труд и Капитал” АД . Това „компетентно” участие в този фонд продължава три години. Дали тези високи постове не са заради нейната лятна специализация през 1994 г. във Виена, където е и синът на Огнян Дойнов, Ясен Дойнов !? Прословутият приватизационен, а после инвестиционен фонд, в които Румяна Желева е член на УС е с прякото участие на КНСБ и един негов заместник-председател Юри Жак Аройо, който там е изпълнителен директор. Юри Аройо е масон-ротарианец, син на известния червен евреин и икономист Жак Жул Аройо, съветник на Яшар - Т.Живков. По-важното е, че Юри Аройо е член и на УС на Първа източна международна банка (ПИМБ), най – известна с названието „Банката на СИК”. Както знаете СИК бе банда от жестоки рекетьори-убийци. Именно по това време Желева също става масон-ротарианец, в Ротари клуб "Бургас-Приморие". В същия клуб тя е заедно с Димитър Николов, бъдещ неин съпартиец от ГЕРБ и бъдещ кмет на Бургас. След това за известно време Румитo е и Президент на Ротари фондация !
Юри Аройо в момента е Изпълнителен директор на Фондова борса "ТК-ХОЛД АД"

III - с Мирчо Циганина
Румяна Желева е член и на Съвета на директорите на „Пластимо” АД Самоков, но по-любопитно е нейното членство през 1997-1998 г. в Съвета на директорите на „Езтур”АД - Правец, който стопанисва партийната резиденция на Яшар - Тодор Живков в родния му град и където се вихрят скандали с руско участие и участие на небезизвестния Мирчо Циганина, който с помощта на Метко - Ахмед Доган, източи около 400 милиона лева от държавния резерв. С част от тези пари бяха построени прочутите сараи на Доган. По късно в "Езтур" влиза Румен Гунински, а накрая резиденцията е щурмувана с 40 полицаи и завладяна от Мирчо Циганина

IV - с проф. Кръстьо Петков
От това време датират и първите й видими политически занимания в партията на споменатия вече проф. Кръстьо Петков „Обединен блок на труда”, която е регистрирана май 1997 г. На тази партия според решение на СГС и публикувано в ДВ бр.56 от 15.07.1997 г. зам.-председател е проф.Румен Георгиев, а изпълнителен секретар е Румяна Русева Желева. Проф. Кръстьо Петков, който от 1990 до 1997 г. е председател на КНСБ е бил агент на Разузнавателното управление на Генералния щаб на МНО с псевдоним „Еленков”, и е депутат от Коалиция за България начело с БСП в 39-тото Народно събрание .

V - с Румен Георгиев
От друга страна, с проф. Румен Младенов Георгиев, Румяна Желева работи през 1997 г. и в „МЗК Европа-Живот” АД. Какво характеризира този икономически експерт? Георгиев е председател на „Минералбанк” от 1983- 1990 г., откъдето много зелени банкноти изтекоха навън по червено време. Крадците от ДС източиха огромния портфейл на тази банка от 1 млрд. $ в две посоки. Част от парите отидоха да се посрещат падежите, по изтеглените чуждестранни заеми на БВТБ (Българска Външно-Търговска Банка) - сега БулБанк. Друга част, а именно над 640 млн. лева отидоха за т.н. ЗУНКове. Тоест бяха платени кражбите в т.н. "Губещи държавни предприятия". Накрая, като се окрадоха всички пари на 17 Май 1996 г. "Минералбанк" спусна кепенците завинаги.

Виден член на Висшия партиен съвет на БСП, който е оглавяван от Александър Лилов и с член на председателството му Андрей Луканов, Георгиев работи с Румяна Желева, която е член на Надзорния съвет на застрахователното му дружество МЗ "Европа-Живот". Проф. Георгиев е и съветник на Валентин Церовски, когато същия е министър на МРРБ. Валентин Церовски пък бе отстранен заради скандал с покупка на апартамент.

VI - с Калин Рогачев
Бизнес-партньорството на Румяна Желева с Калин Рогачев също е много интересна тема за журналистическо разследване. Двамата се познават от немската езикова гимназия в Бургас. По-късно общият им път минава през приватизационен фонд „Труд и Капитал” АД, през Международна застрахователна компания „Европа-Живот” АД, и от съвместния им бизнес в „Глобал Консулт”-ООД от 2001 г. до 24 август 2007 г., когато Желева е вече евродепутат, но е и едноличен собственик на пререгистрираното „Глобал Консулт”-ЕООД.
По същото време частният бизнес и високия държавен пост, който заема Калин Рогачев- зам.-министър на МРРБ са несъвместими, и бизнесът се поема от Румяна Желева. Калин Рогачев е привилегирован от НДСВ и от БСП, а Румяна Желева от 2007 г. е от ПП ГЕРБ, но бизнес интересите са по-важни от политическите „разлики”.

VII - с Димитър Ламбовски
Друга част от твърде любопитната, но скривана биография на Румяна Желева разкрива връзките й с Димитър Ламбовски, един известен СИК-аджия, който е в управата на „банката на СИК” (ПИМБ) до 1999 г., по-късно той е депутат от НДСВ, но е бил и експерт в „ Труд и капитал”. Тази връзка също е много интересна тема за журналистическо разследване.
Бизнес-интересите на Румяна Желева се проявяват и в управлението на фирма „Етко-Шнайдерс” ООД и от участието й с „Глобал Консулт” ЕООД с 44 % дял в „Източни имоти” ООД с предмет „посредническа дейност на агенции за недвижими имоти”.



Тагове:   малко,   Желева,


Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stroiconsult
Категория: Други
Прочетен: 16627
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 12
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031